top of page

Videokonferens och GDPR: 5 saker att hålla koll på.

Har du kontrollerat integritets- och säkerhetsinställningarna?

Videokonferenstekniken måste vara transparent. Användare måste veta hur deras data kommer att behandlas samt ha kontroll över sina personuppgifter. Genom att använda dig av videoprogrammets sekretess- och säkerhetsfunktioner kan du begränsa åtkomst till möten med hjälp av lösenord, kontrollera när deltagare kan gå med i mötet och vem som får dela sin skärm.

Känner du till phishing-risker?

Många känner till att phishing-försök kan göras via e-postmeddelanden. Men visste du att "Live chat-funktionen" i en videokonferens kan användas för att sprida phishing-meddelanden? Var vaksam. Klicka inte på länkar eller bilagor du inte förväntade dig eller från mötesdeltagare som du inte känner igen.

Har du kontrollerat din organisations integritets- och datapolicy?

Organisationer bör välja en plattform för videokonferenser som matchar deras policy.

Har du säkerställt att all programvara är uppdaterad?

En av de mest effektiva säkerhetsåtgärderna du kan vidta är att hålla all din programvara uppdaterad och programvara för videokonferenser är inget undantag. Om du har installerat en videokonferens-app, håll den uppdaterad genom att tillämpa alla tillgängliga programuppdateringar regelbundet. Om du öppnar en videokonferensservice via en webbläsare, se till att webbläsaren hålls uppdaterad också.

Är detta fortfarande rätt verktyg för jobbet?

I en kristid fattas beslut ofta snabbt för att få jobbet gjort. Men på lång sikt kan omständigheterna förändras och riskanalysen se annorlunda ut. Det finns ingen anledning att fortsätta att använda ett visst verktyg eller tjänst, bara för att du använde det i en nödsituation. Ompröva ditt beslut när du så småningom har tid och resurser att göra det.

Källa: ICO.org.uk
24 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page