top of page

Videokonferens och GDPR: 5 saker att hÄlla koll pÄ.

Har du kontrollerat integritets- och sÀkerhetsinstÀllningarna?

Videokonferenstekniken mÄste vara transparent. AnvÀndare mÄste veta hur deras data kommer att behandlas samt ha kontroll över sina personuppgifter. Genom att anvÀnda dig av videoprogrammets sekretess- och sÀkerhetsfunktioner kan du begrÀnsa Ätkomst till möten med hjÀlp av lösenord, kontrollera nÀr deltagare kan gÄ med i mötet och vem som fÄr dela sin skÀrm.

KĂ€nner du till phishing-risker?

MÄnga kÀnner till att phishing-försök kan göras via e-postmeddelanden. Men visste du att "Live chat-funktionen" i en videokonferens kan anvÀndas för att sprida phishing-meddelanden? Var vaksam. Klicka inte pÄ lÀnkar eller bilagor du inte förvÀntade dig eller frÄn mötesdeltagare som du inte kÀnner igen.

Har du kontrollerat din organisations integritets- och datapolicy?

Organisationer bör vÀlja en plattform för videokonferenser som matchar deras policy.

Har du sÀkerstÀllt att all programvara Àr uppdaterad?

En av de mest effektiva sÀkerhetsÄtgÀrderna du kan vidta Àr att hÄlla all din programvara uppdaterad och programvara för videokonferenser Àr inget undantag. Om du har installerat en videokonferens-app, hÄll den uppdaterad genom att tillÀmpa alla tillgÀngliga programuppdateringar regelbundet. Om du öppnar en videokonferensservice via en webblÀsare, se till att webblÀsaren hÄlls uppdaterad ocksÄ.

Är detta fortfarande rĂ€tt verktyg för jobbet?

I en kristid fattas beslut ofta snabbt för att fÄ jobbet gjort. Men pÄ lÄng sikt kan omstÀndigheterna förÀndras och riskanalysen se annorlunda ut. Det finns ingen anledning att fortsÀtta att anvÀnda ett visst verktyg eller tjÀnst, bara för att du anvÀnde det i en nödsituation. Ompröva ditt beslut nÀr du sÄ smÄningom har tid och resurser att göra det.

KĂ€lla: ICO.org.uk




24 visningar0 kommentarer
bottom of page